Detaljer

Bokomslag Karlas kjøkken
hverdagsmat på menyen
av Maren Mosaker

Utgitt: 2017
Form: Bok
Emner: Kokebøker Matlaging
Plassering: Faglitteratur
Hylleplass: 641.5 MOS
Avdeling: Voksenavdeling
Status: Utlånt

Omtale

Restauranten Smalhans i Oslo har de siste årene gjort stor suksess med et enkelt konsept: Hver ettermiddag serverer de god og rimelig husmannskost. Hjernen bak ideen var Karla Siverts, kjøkkensjef på Smalhans fra restauranten åpnet i 2012 til hun døde av kreft 29 år gammel i 2016. I løpet av de fire årene komponerte Karla mer enn tusen hverdagsmiddager. Denne boka samler de hundre beste av dem. Utvalget er gjort av elleve norske toppkokker, alle nære venner og kolleger av Karla. Blant bidragsyterne er Ole Martin Alfsen, Tom Victor Gausdal, Stian Floer og Tine Dingsøy Vik. Som bonus inneholder boka Karlas berømte sauseskole, som viser hvordan man lager saus både til hverdags og fest, samt tips og oppskrifter som gjør det lettere å bruke rester og råvarer optimalt. Omtalen er utarbeidet av BS.